Even een stukje geschiedenis

Op 17 juli 2017 is de werkgroep MFC7huizen opgericht in het Verenigingsgebouw als werkgroep van DES. Richard Kobes, Jan Nieboer, Harmannus Harkema, Henk Koenes en Jelle Lammers zijn de pioniers geweest, die de uitdaging aan zijn gegaan. De urgentie om een nieuw centrum te realiseren is dan groot: vrijwel alle dorpshuisachtige accommodaties vallen weg en ook sportzaal De Til is zeer gedateerd.

Op 1 februari 2018 is de Stichting MFC7huizen officieel opgericht; in de notariële akte is de volgende doelstelling vastgelegd:
 
Op februari 2019 heeft de stichting separate bijeenkomsten met de nieuwe raad en het nieuwe college georganiseerd.

Al in juli 2019 staat er het nodige geld in de voorlopige begroting. Uiteindelijk heeft op 13 november de gemeenteraad unaniem besloten dat de stichting aan de verdere planning kan beginnen.

De vele bijeenkomsten met de toekomstige hoofdgebruikers, vrijwilligers en een goed meewerkende gemeente hebben ertoe geleid dat op 18 september 2020 de eerste schop in de grond is geplaatst door veel raadsleden en twee wethouders van de gemeente Westerkwartier. Bij het plaatsen van de eerste steen bij de hoofdingang zijn de wethouders Hielke Westra en Geertje Dijkstra-Jacobi wederom aanwezig.

Opening

Met heel veel belangstelling is op 13 augustus 2021 het MFC officieel geopend en is de naam MFC de Molenstreek onthuld. Vrijwel alle verenigingen hebben hun intrede gedaan in het prachtige pand, de nieuwe levensader van Zevenhuizen! Een accommodatie met een groot dorpscafé, 5 multifunctionele ruimten, een nog te realiseren fitnessruimte en een grote sporthal annex evenementenhal. Het gebouw is tot stand gekomen met heel veel zelfwerkzaamheid door vrijwilligers en ongekende steun van de Zevenhuister bedrijven.